Eerste vouwbare smartphone beschikbaar

Laurien Onderwater

01 November 2018 12:59

FlexPai Royole smarthpone

Het redelijk onbekende bedrijf Royole heeft de eerste smarthpone op de markt gebracht met een vouwbaar scherm: de FlexPai.

Al geruime tijd werken verschillende bedrijven, waaronder Samsung en Huawei, aan vouwbare tablets of smartphones, maar dan gaat het vaak alleen nog om conceptversies. Het zes lentes jonge bedrijf Royole – een specialist in het produceren van flexibele displays – biedt nu voor het eerst een smartphone aan met een vouwbaar scherm. De FlexPai werd onlangs tijdens een evenement in Beijing onthuld.

Lees ook: Deze tablet is oprolbaar

Drie schermen

Wanneer het 7,6 millimeter dikke apparaat wordt geopend, presenteert het een amoled-scherm van 19,8 cm – groter dan de meeste tablets. Maar wanneer het wordt opgevouwen, zijn er drie kleinere, afzonderlijke displays: een aan de voorkant, een aan de achterkant en op de rug van het apparaat.

Het vouwen wordt mogelijk gemaakt door een scharnier, waar het scherm overheen loopt. Bij het op- of ontvouwen verandert de interface mee.

Zware jongen

Met een gewicht van 320 gram is de smartphone wel vrij zwaar, de iPhone X weegt bijvoorbeeld maar 138 gram en de Samsung Galaxy S9 weegt zo’n 163 gram. Royole heeft echter aangegeven dat het scherm nog steeds intact was, en het beeld scherp, nadat de smartphone meer dan 200.000 keer was op- en ontvouwen.

De FlexPai heeft een werkgeheugen van 8 gigabyte is vanaf eind december te koop en komt in twee versies: een met een opslag van 128 GB en een met 256 GB, die respectievelijk ongeveer 1.158 euro en 1291 euro gaan kosten. Hebben?

Bronnen: Royole, BBC News, Tweakers, Bright

Beeld: Royole

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Filmpjes