Russische bemanning blundert

André Kesseler

2019-03-02 08:59:40

Russische bemanning vrachtschip

Je zult ons niet horen zeggen dat het besturen van een schip een eitje is, maar de bemanning van dit Russische vrachtschip maakt het wel erg bont.

De Russische Seagrand was met 1415 ton staal aan boord op weg van Zuid-Korea naar Vladivostok. De bemanning besloot onder de Gwangan-brug bij Busan door te varen, maar schatte de hoogte verkeerd in. Hoewel de schroeven op vol vermogen in de achteruit werden gezet, kon niet worden voorkomen dat de opbouw van de boeg tegen de brug knalde. De brug bleef staan, maar er zit wel een vijf meter lange scheur in het wegdek.

Lees ook: Rusland bouwt nieuw zeemonster

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bizar genoeg was dat niet het enige incident van die dag. Veertig minuten voor deze crash knalde de Seagrand namelijk al tegen een afgemeerd schip in de haven.

Alcohol

Vlak na de aanvaring met de brug werd de kapitein aangehouden en stelden de autoriteiten vast dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Op zich is dat geen probleem, zolang hij het schip maar niet bestuurt. De Koreaanse politie probeert nog te achterhalen of dat het geval was.

Een andere vraag die de autoriteiten proberen te beantwoorden is waarom het schip überhaupt koers zette richting de Gwangan-brug. Vladivostok ligt de andere kant op…

Bronnen: Korean HeraldPopular Mechanics

KIJK 3/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys