Sea Shepherd stopt acties op zee tegen walvisvaart

André Kesseler

29-08-2017 16:00:16

Sea Shepherd

De milieubeweging Sea Shepherd geeft aan dat de acties tegen de walvisvaart geen zin meer hebben.

Sea Shepherd gaat geen pogingen meer ondernemen om in de Zuidelijke IJszee de Japanse walvisvaarders het leven zuur te maken. Via BBC News laat de van oorsprong Nederlandse organisatie weten dat niet meer op te boksen valt tegen de technologische middelen waarover de Japanse schepen beschikken.

Militaire tech

Oprichter Paul Watson zegt daarover: “Japan gebruikt militaire surveillancetechnieken om onze schepen in real-time via satellieten in de gaten te houden. Als ze eenmaal weten waar onze schepen zich bevinden, kunnen ze ons makkelijk uit de weg gaan.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Overigens beschuldigt Watson bepaalde landen ervan dat ze onvoldoende doen om de Japanse walvisvaart te stoppen. Watson: “Wij proberen iets voor elkaar te krijgen dat Australië, Nieuw-Zeeland en de VS eigenlijk voor hun rekening zouden moeten nemen. Maar die zijn te druk om Japan te paaien.”

Toch geeft zijn organisatie de strijd niet op. “We kunnen niet over zoveel geld, noch over hun technieken beschikken. We gaan op zoek naar alternatieve manieren om hen te bestrijden.” Watson vertelt er niet bij waar hij dan zoal aan denkt, maar belooft wel dat het gaat lukken. Hij voegt eraan toe dat vooral Sea Shepherd ervoor heeft gezorgd dat het Japanse quotum voor het aantal walvissen sinds 2005 gedaald is van 1035 tot 333 nu.

Bron: BBC

Beeld: Sea Shepherd

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis