Met slimme technologie kan iedereen koken

KIJK-redactie

15-11-2018 10:59:17

smart chef slimme keuken

Goed nieuws voor iedereen die nog geen ei kan bakken: dankzij nieuwe technologie wordt koken een stuk eenvoudiger en hoef je steeds minder zelf te doen. KIJK inventariseert de spannende opties, die op termijn hopelijk ook in Nederland beschikbaar zullen zijn.

Help, bijna kerst! Wat moet je nu weer bedenken voor het feestmaal? Op doordeweekse dagen is dat al een issue, laat staat tijdens deze speciale dagen. Lekker eten, prima, maar lekker koken – liever niet! Je bent niet de enige: we bezwijken massaal voor de magnetronpasta, diepvriespizza of sushibezorger. Toch ontkom je er niet aan om soms zelf achter de pannen te duiken. Gelukkig hoef je tegenwoordig een stuk minder je best te doen voor een prima doe-het-zelfmaaltijd.

Slimme keuken

Zo maakt de technologische ontwikkeling van keukenapparatuur het leven een stuk makkelijker. Eindeloos groente fijnsnijden of fruit in stukjes hakken? Laat dat maar over aan de good old keukenmachine. Maar de technologie stoomt op naar the next level: superslimme keukens waarbij je doodleuk met een druk op de knop aangeeft wanneer welk eten klaar moet zijn.

Zelfs MasterChefs die graag een uitgebreid potje koken, zullen blij zijn met een beetje hulp bij vervelende klusjes. Bijvoorbeeld om minder te hoeven voorbereiden, om ideeën op te doen of om minder te hoeven rekenen. Kortom: nieuwe snufjes maken het voor iedereen leuker in de keuken.

Dit is het begin van het artikel ‘Smart chef’ te vinden in KIJK 12/2018. Dit nummer ligt vanaf 22 november tot en met 19 december in de winkel.

Meer informatie:

Tekst: Marleen Hoebe

Beeld: Getty Images

Nu in onze webshop: de KIJK-scheurkalender 2019! Deze staat vol intrigerende en verrassende feiten, leuke quotes, en elke dag een ‘verjaardag’: van een bijzonder persoon of een opmerkelijke gebeurtenis. Bestel de scheurkalender hier.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen