Sneeuwsmeltmysterie opgelost

André Kesseler

05-02-2014 11:00:41

Is het toeval dat we in binnen een week te maken krijgen met niet één, maar twee mysteries die alles weg hebben van een complot? Wij denken van niet. Eerder deze week werden we al opgeschrikt door het zeegrasmysterie en nu blijkt er in Atlanta verdachte sneeuw te vallen…

Verschillende delen van Amerika kregen de afgelopen maanden te maken met extreme sneeuwval. En ook in Atlanta kwam het leven piepend en krakend tot stilstand na een flinke sneeuwstorm. Al snel begonnen de eerste geruchten op gang te komen. Het zou nepsneeuw zijn, uitgestrooid met behulp van chemtrails, de witte strepen achter overvliegende toestellen die normale mensen herkennen als condensstrepen. Anderen beweerden dat in de sneeuw nanobots verborgen zitten die rare dingen met onze hersenen doen, waardoor we slaven blijven van de mensen die achter de schermen echt aan de touwtjes trekken. Of zoiets.

Wat voor bewijs hebben de complotgelovigen voor hun stelling? Nou, de sneeuw smelt niet als je er een aansteker bij houdt. Sterker nog, hij wordt zwart. Astronoom en wetenschapsschrijver Phil Plait (onder meer bekend van zijn boek en website Bad Astronomy) legt in het filmpje hieronder uit dat dat gebeurt doordat…. drumroll… het echte sneeuw is!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Er is dus maar één conclusie mogelijk: die Phil Plait is een Illuminist.

Bron: Popular Science

Beeld: YouTubePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis