Nieuwe snelheidsduivel onthuld

Naomi Vreeburg

03-11-2017 08:59:26

Venom F5

Als het aan Hennessey ligt, raast de auto Venom F5 ons straks met 480 kilometer per uur voorbij.

Stel: je hebt een tijdje terug een Bugatti Chiron gekocht, maar bent er nu al wel een beetje op uitgekeken. Dan hebben we goed nieuws voor je, verwend nest. Sportautobouwer Hennessey Performance heeft deze week de Venom F5 gepresenteerd: een auto die 480 kilometer per uur kan halen.

Belofte maakt schuld

Dat is althans de belofte van de automaker, want op dit moment zijn de banden van de Venom F5 nog goedgekeurd voor 450 kilometer per uur. Het nieuwe speeltje van Hennessey moet de waanzinnige snelheid uiteindelijk bereiken met behulp van een 7,4 liter V8-motor, waarbij de acht dansende cilindertjes een vermogen van 1624 pk leveren. Ter vergelijking: de Bugatti Chiron moet het doen met een luizige 1500 pk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nu we toch aan het vergelijken zijn, de Venom F5 is ook een stuk lichter dan de Bugatti Chiron. Dit komt doordat de monocoque (de basis van de auto waarin bestuurder en passagier zitten) van het racemonster is gemaakt uit lichte koolstofvezels. Net als de carrosserie overigens. De weegschaal geeft 1333 kilo aan wanneer de Venom F5 erop gaat staan. De Bugatti weegt bijna 700 kilo meer.

Oh, en de Venom F5 trekt ook wel lekker op. Hennessey meldt dat de auto tijdens tests binnen twintig tellen van 0 tot 400 kilometer per uur accelereerde.

Lenen?

Je moet er overigens wel heel snel bij zijn als je een van de snelheidsduivels wilt bemachtigen. Hennessey is namelijk niet van plan veel exemplaren van de Venom F5 te produceren: slechts 24. En dat is niet je enige probleem als je er zo snel mogelijk één wilt kopen. De auto kost namelijk 1,6 miljoen dollar (1,37 miljoen euro). Lening aanvragen?

Bronnen: Top Gear, Autoweek

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis