Sony brengt mini-PlayStation uit

Laurien Onderwater

2018-09-21 10:59:20

sony playstation classic

Nadat Nintendo al een Classic-versie had uitgegeven in 2016 kon Sony niet achterblijven. Daarom lanceert het Japanse bedrijf de PlayStation Classic.

Nieuw is niet altijd beter. Als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik de Nintendo 64 nog steeds de tofste spelcomputer ooit (daarmee hoef je het uiteraard niet met me eens te zijn). De GameCube, iQue en Wii vond ik maar niks aan. Kennelijk misten veel Nintendo-fans ook de good old Nintendo, waarop het Japanse bedrijf eind 2016 met de Classic Mini kwam: een kleine computer met 30 retrogames, in een eveneens retro-jasje.

Nu komt het Japanse Sony met zijn eigen miniconsole: de PlayStation Classic – die de vorm heeft van de spelcomputer uit 1994, maar bijna de helft kleiner is.

Lees ook: Nintendo is not amused

De nieuwe versie (links) versus de oude uit 1994. © PlayStation

Een klassieker

De PlayStation classic is uitgerust met 20 games van de originele PlayStation-console, waaronder Final Fantasy VII, TEKKEN 3, R4: Ridge Racer Type 4, Jumping Flash! en Wild Arms. Binnenkort worden daar nog meer games aan toegevoegd, meldt de website.

Verder wordt de miniatuurconsole geleverd met twee originele, bekabelde controllers, een HDMI-kabel om hem op je tv aan te sluiten en een virtuele geheugenkaart om je avonturen op te slaan als je schakelt tussen games.

Enthousiast geworden? De PlayStation Classic zal honderd euro gaan kosten en is vanaf 3 december verkrijgbaar – precies 24 jaar nadat de eerste PlayStation verscheen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: PlayStationPopular Mechanics, Tweakers

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys