Hoorcollege: Spaanse burgeroorlog

kijkmagazine

28-04-2013 13:00:26

Spaanse burgeroorlog - banner

Met het hoorcollege Spaanse burgeroorlog kun je je kennis bijspijkeren over de strijd die in de jaren dertig plaatsvond tussen Nationalisten en Republikeinen.

Tussen 1936 en 1939 werd de Spaanse burgeroorlog uitgevochten, tussen de Nationalistische rebellen onder leiding van generaal Franco en de Republikeinen, die het zittende bewind verdedigden. Franco zou uiteindelijk tot 1975 dictator van Spanje blijven, dus onbelangrijk kun je deze strijd absoluut niet noemen.

Spaanse burgeroorlog - coverToch hoor je er in Nederland zelden iets over. Wil je je kennis op dit punt bijspijkeren, dan kun je terecht bij dit nieuwe hoorcollege van Home Academy. De spreker, historicus Eric Storm, kwijt zich daarbij netjes van zijn taak: hij zet een degelijk, begrijpelijk en goed verstaanbaar verhaal neer.

Helaas is de eerste helft, over de voorgeschiedenis, wat aan de saaie kant. Maar als Franco en de Republikeinen op de derde cd eenmaal serieus de wapens kruisen, komt het college op stoom en blijkt het een erg goede manier om dit onderbelichte stukje Europese geschiedenis tot je te nemen.

**** | 240 minuten | € 34,95 (cd) of € 27,95 (mp3)Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws