Filmpje: SpaceShipTwo’s testvlucht, vier keer

kijkmagazine

05-05-2013 13:00:44

SpaceShipTwo - supersonische testvlucht

Virgin Galactic heeft een filmpje gepost dat de supersonische testvlucht van SpaceShipTwo vanuit vier verschillende oogpunten laat zien.

Op 29 april 2013 liet Virgin Galactic zijn SpaceShipTwo voor het eerst een raketaangedreven testvlucht maken. Op het onderstaande filmpje zie je, vanuit verschillende hoeken, hoe het commerciële ruimtevliegtuig van Richard Branson en consorten loskomt van zijn moederschip, de White Knight Two. Vervolgens wordt de raketmotor aangezet, waarna SpaceShipTwo versnelt tot Mach 1,2.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer dan vijfhonderd mensen hebben al tickets gekocht à 200.000 dollar (een dikke 150.000 euro) om straks met SpaceShipTwo een vlucht te mogen maken naar een hoogte van 110 kilometer. In het ruimtevliegtuig passen zes mensen, waardoor we het hier al hebben over meer dan tachtig volgeboekte vluchten. Volgens Branson kan eind dit jaar of in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerste van die vluchten worden gemaakt, meldt de New York Times. Hijzelf en zijn drie kinderen zullen dan tot de passagiers behoren.

Bronnen: Virgin Galactic op YouTube, Wired, New York Times

Beeld: Virgin GalacticPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws