Stem op het beste tech-idee van 2023!

Laurien Onderwater

06 September 2023 09:00

Wat is het beste tech-idee van 2023?

Voor de achtste keer op rij is KIJK, samen met EW, op zoek naar de beste technologische innovatie van eigen bodem. Breng nu je stem uit op het idee dat jou het meest aanspreekt.

Een techniek om open ruggetjes te dichten bij ongeboren kinderen, een fotonische chip die tot sneller dataverkeer en minder energieverbruik leidt, een methode om zonder naalden te vaccineren, een betaalbare monitor voor ontwikkelingslanden die de ademhaling en hartslag van baby’s meet, een warmtebatterij waarmee de energietransitie sneller en duurzamer kan worden vormgegeven.

Sinds 2016 houdt KIJK de jaarlijkse wedstrijd het beste tech-idee, en sindsdien zijn er heel wat ingenieuze en veelbelovende innovaties ontwikkeld. Die hebben allemaal als doel het leven net een beetje makkelijker, mooier of duurzamer te maken. Ook dit jaar organiseren we met veel plezier de wedstrijd, in samenwerking met EW. En jij kunt ons hierbij helpen door je stem uit te brengen!

Wie wordt de publiekswinnaar?

De redacties hebben een longlist van twintig inspirerende tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. Deze lijst is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die startups een plek geven. Wie de genomineerden zijn, lees je hier.

Van 6 september tot en met 6 oktober 23:59 uur kun je op je favoriete idee stemmen. Daarbij maak je ook nog eens kans op een KIJK-verrassingspakket t.w.v. €200! De bedenker van het idee met de meeste stemmen mag zich publiekswinnaar noemen.

Wie wordt de jurywinnaar?

Daarnaast heeft KIJK een vakkundige jury samengesteld, bestaande uit Jacqueline van den Ende (CEO van Carbon Equity), Vivianne Bendermacher (techjournalist en oprichter van Techionista Academy), Bram Hahn (redacteur Kennis & Cultuur voor EW Magazine), Lucien Burm (voorzitter van de Dutch Startup Association) en Gijs Dalen Meurs (oprichter van Eyevestor). Deze experts zullen elk idee een cijfer van 1 tot en met 10 geven. De bedenker van het idee met het hoogste gemiddelde cijfer mag zich jurywinnaar noemen.

BRENG HIER JE STEM UIT

In het extra dikke winternummer van KIJK maken we de winnaar en de runners-up bekend. Deze editie ligt vanaf 9 november in de winkel.


Meer Beste Tech-Idee