Straatkunstenaars storten zich op ‘vliegtuigkerkhof’

André Kesseler

13-04-2012 16:00:23

Als je van vliegtuigen houdt, is de Boneyard in Tucson één van de indrukwekkendste plekken om te bezoeken. Amerikaanse kunstenaars voegden daar nog een dimensie aan toe.

De Boneyard heet officieel het Aerospace Maintenance and Regeneration Center, kortweg AMARC (zie het artikel ‘The Boneyard’ in KIJK 9/2008 en de siteberichten hier en hier). Als je op de bijnaam van het grootste ‘vliegtuigkerkhof’ ter wereld af gaat, zou je kunnen denken dat de vliegtuigen die op AMARC belanden zijn afgedankt, maar dat is niet zo. Een flink deel van de toestellen staan in de mottenballen en zijn met enig montagewerk weer vliegklaar te maken als het Amerikaanse leger of een vliegtuigmaatschappij ze nodig heeft.

De lange rijen met onder meer F-16’s, Boeing 707’s, A-10’s en B-52’s inspireerde kunstenaar Andrew Schoultz tot The Boneyard Projects, waarbij verschillende straatkunstenaars oude vliegtuigen onder handen hebben genomen. De kunstwerken, waaronder een bewerkte Lockheed VC-140 Jetstar, een Beechcraft C-45 Expeditor en wat Douglas Super DC-3’s zijn de komende maanden ‘live’ te bewondering in het naast AMARC gelegen Pima Air & Space Museum in Tucson, Arizona. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon even naar beneden scrollen…

Bron: Air & Space Magazine

Beeld: The Bone Yard ProjectPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws