Studenten bouwen marshmallowkanon

André Kesseler

2014-01-23 16:30:31

Studenten, 250 dollar en de beetje vrijheid om er iets leuks mee te bouwen, kan heel erg uit de hand lopen. Maar in het Amerikaanse Olin College of Engineering liep het goed af.

De studenten bouwden in drie maanden een kanon dat marshmallows naar mensen kan schieten. Dit Confectionery Canon doet dat met behulp van een systeem dat gezichten kan herkennen. Als het kanon er eentje ziet, berekent het de afstand en de luchtdruk die nodig is om een marshmallow op de juiste plek te krijgen. De ‘ontvangende partij’ hoeft dan, als het goed is, alleen maar op tijd toe te happen. Volgens de studenten kan het apparaat in minder dan 10 seconden zes marshmallows afvuren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Confectionery CanonPopular Science

Beeld: Olin College of Engineering via YouTube


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.