Techionista: briljante oplossing voor gesnurk

KIJK-redactie

20-12-2015 13:00:14

Elke week bespreekt een van de techionista’s een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: antigeluid legt snurker zwijgen op.

Als je bedpartner klinkt alsof hij (of zij) een half bos aan het omzagen is, worden jij en je wallen daar niet heel blij van. En het ergste: je doet er weinig tegen. Op wat oncharmante porren in zijn of haar zij en oordopjes na. Hoewel… nu is er toch een briljante oplossing op handen! Indiegogo-project Silent Partner doet precies wat je denkt: hij legt je snurkende partner het zwijgen op. Maar de manier waarop is bizar cool.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Silent Partner is een lichtgewicht pleisterachtig ding dat rondom de neus van de snurker geplakt wordt. In de uiteinden van de patch zit de magic: er zitten sensoren en speakertjes in die zorgen voor antigeluid. Antigeluid ja: da’s een techniek waarbij de frequentie van geluidsgolven eerst gemeten wordt en vervolgens in realtime exact de tegenovergestelde geluidsgolven worden ingezet. Resultaat: het gesnurk is er nog wel, maar je hoort het niet meer. Je heft het geluid als het ware op. Kijk zo:

De antisnurker werkt met hetzelfde soort batterijtjes dat ook in gehoorapparaten zit. Die gaan volgens de makers een nacht lang (zo’n 8 uur) mee. Of dat écht zo is en of ook uitslapers ermee uit de voeten kunnen, blijft nog even de vraag… ’s Ochtends laad je het apparaatje gewoon op en na drie uur is ie weer good to go voor een volgende nacht.

Silent Partner heeft al een werkend prototype, maar er moet nog aardig wat gebeuren voordat de antisnurkpatches op de markt komen. De electronica en het design kunnen bijvoorbeeld beter en er moet nog flink getest worden. De makers hopen het fijne apparaatje dan volgend najaar te gaan verschepen. Wat dat gaat kosten? Je kunt het project nu backen en een early bird scoren voor 59 dollar. Daarmee bespaar je behoorlijk, want in de winkel moet het ding straks 99 dollar gaan kosten. Je moet er wel snel bij zijn, want het gaat hárd. Het project zit al op ruim 400 procent van de gehoopte funding.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek de weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes