Techionista: maak een 3D-afbeelding met je mobiel

KIJK-redactie

09-08-2015 13:00:51

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: Bevel maakt van je smartphone een 3D-scanner.

Soms heb je van die momenten die je wil vástleggen. Niet zomaar met een foto of een video… Maar met een dimensie extra. In 3D. En dan niet met een moeilijk apparaat, maar gewoon mét je smartphone. Nou *drumrolls* dat kan binnenkort met Bevel. Een opzetstukje voor je smartphone waarmee je je telefoon omtovert tot een 3D-scanner. Awesome!

De Bevel is een klein device dat je in het koptelefoongaatje van je smartphone plugt. In het kleine opzetstukje zit een laser (no worries, hij is veilig voor je ogen) waarmee de diepte in je omgeving als het ware wordt afgetast. En die informatie wordt toegevoegd aan het kiekje of filmpje dat je met je gewone smartphonecamera vastlegt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

En dan? Dan heb je een 3D-afbeelding die je naar hartelust kunt ronddraaien. Die deel je vervolgens met je matties zoals je dat normaal ook zo doen: uploaden op Facebook, Twitter of Instagram. En Bevel regelt de rest. Zet je 3D-pica bijvoorbeeld om in een GIFje of een video. En nee: de toeschouwer heeft er geen 3D-bril voor nodig.

Oké, en waarom worden we hier blij van? Djiezzzz, gebruik je fantastie! Wat dacht je van de betere gaming-avatars? Of nog beter: 3D-print meteen een action figure van jezelf! Nuf said. Backen kan hier. Voor 49 dollar scoor je je eigen exemplaar. Wel snel wezen, want het loopt storm op Kickstarter! Nog wel even geduld hebben… de eerste verschepingsronde staat voor januari 2016 op de planning.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes