Tiener ontwerpt exoskelet-handschoen

KIJK-redactie

17-09-2013 13:00:36

Een Griekse tiener heeft een robothandschoen ontworpen voor zijn oma. Vervolgens mocht hij met zijn uitvinding langs TEDx Athene en de Google Science Fair.

Wat doe je als je ziet dat je oma de afstandsbediening niet meer kan vasthouden omdat ze zo oud is? Inderdaad, je ontwerpt een speciale handschoen die het werk van oma’s spieren overneemt. Dat is precies wat de 17-jarige Griek Charalampos Ioannou heeft gedaan. Met dit idee haalde hij de finale van de Google Science Fair.

Met de handschoen kun je met grote kracht een spijker in de muur timmeren, of juist met beleid een eitje tikken. Dat komt doordat de handschoen reageert op de spierkracht van de gebruiker. Daardoor werkt hij als een natuurlijke hand; perfect voor oude mensen die niet zoveel spierkracht meer hebben.

Charalampos Ioannou is met zijn uitvinding al erg succesvol. Zo is hij met zijn zeventien jaar tot nu toe de jongste TEDx-spreker ooit in Athene. In onderstaand filmpje legt hij op de Google Science Fair uit hoe de handschoen precies werkt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: Google Science Fair, DVICE

Beeld: Google Science FairPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis