Tentoonstelling: Reset the Future

KIJK-redactie

15-11-2011 09:00:36

Reset the Future

In de tentoonstelling Reset the Future van het Universiteitsmuseum Utrecht ontdek je hoe jouw levensstijl de toekomst beïnvloedt.

Stel je voor, vanaf vandaag doe je alles wat de duurzaamheidsgoeroes ons voorschrijven. Of: je slaat juist al het milieuadvies in de wind en gaat lekker op de verkwisttoer. Maakt dat eigenlijk een bal uit?

Dat ontdek je in het Universiteitsmuseum Utrecht, waar de nieuwe tentoonstelling Reset the Future laat zien hoe jouw levensstijl de toekomst beïnvloedt. Helaas is deze expositie wat simpel, en daardoor geschikter voor een middelbareschoolpubliek dan voor een volwassen bezoeker.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Gelukkig biedt het museum nog een hoop meer. Zoals de privéverzameling van de Utrechtse hoogleraar Blueland (1756-1838); zijn collectie van menselijke skeletten, foetussen op sterk water en waspreparaten van lichaamsdelen is voer voor mooie nachtmerries. In het kennislab kijk je door een originele (!) microscoop gemaakt door Antoni van Leeuwenhoek. Als klap op de vuurpijl staat er een vier meter lange deeltjesversneller in het museum.

Onze tip: ga naar het Universiteitsmuseum Utrecht, zie hoe duurzaam jouw toekomst is, maar dwaal vooral ook langdurig rond door de rest van het museum.

De tentoonstelling Reset the Future loopt tot 12 augustus 2012. Entree voor het museum is € 7 voor volwassenen. Meer informatie vind je op de website van het Universiteitsmuseum Utrecht.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws