Tesla Model S omgebouwd tot minicamper

Laurien Onderwater

13 April 2019 08:59

Tesla-camper Roamer

Ze worden steeds populairder: elektrische campers. Helaas is het bereik van deze voertuigen nog niet je-van-het. Deze ondernemer bouwde daarom een onofficiële Tesla-camper.

Wat doe je als je houdt van kamperen, maar graag wel groen wilt blijven en dus liever niet in een benzine slurpende camper rijdt? Dan bouw je een elektrische auto met een behoorlijke actieradius om tot een motorhome. Dat is tenminste wat ondernemer en wereldreiziger Travis Rabenberg heeft gedaan; hij knutselde een officieuze Tesla Roamer (‘zwerver’) in elkaar. De globetrotter wil er volgend jaar mee van Londen naar Dubai reizen.

Lees ook:

Tesla Roamer

De minicamper beschikt over alle basisvoorzieningen, zoals een bed, een toilet, een wastafel en een watertank met 76 liter water. Het rijdende huis wordt voorzien van stroom dankzij een groot 350 watt-zonnepaneel op het dak.

De Roamer heeft een topsnelheid van 241 kilometer per uur. Hiermee hoopt Rabenberg in het Guinness World Records-boek te eindigen door het Land Speed Record voor elektrische campers te verbreken. Het huidige record staat op 227,35 km/h.

Verder ligt de actieradius van de Roamer op 322 kilometer. Dat is minder dan de Tesla Model S, maar dat komt doordat dit voertuig minder gestroomlijnd is en dus meer weerstand ondervindt. Bovendien is het bereik nog altijd hoger dan dat van andere elektrische campers.

Volgend jaar wil Rubenberg met zijn creatie van Engeland naar de wereldtentoonstelling Expo 2020 in Dubai rijden. Een afstand van maar liefst 7100 kilometer.

Maar eerst maakt de Tesla-camper nog zijn debuut op een evenement voor elektrische voertuigen volgende week in Michigan, Amerika.

Bronnen: Electrek, New Atlas, Travis Travels

Nu in de winkel: KIJK Hoogvliegers! Een special boordevol spannende verhalen uit de luchtvaart. Bestel hem hier voor maar €6,99.


Meer Nieuws