Airbus A380 doet testvlucht in kerstboomvorm

Laurien Onderwater

2017-12-15 08:59:21

Airbus A380

De Airbus A380 moest voor de Emirates een testvlucht maken. En de piloot besloot om die op een creatieve manier uit te voeren.

De meeste mensen verspreiden hun warme kerstgroeten middels een kerstkaart. Maar piloten pakken het iets anders aan. Met name de piloot van de Airbus A380 die voor Emirates vloog. Want toen de vliegenier boven Duitsland vloog, besloot hij om een vlucht af te leggen in de vorm van, jawel, een kerstboom.

Natuurlijk legde de piloot de bijzondere route niet af om iedereen een fijne kerst te wensen, maar om de Airbus A380 te testen voor Emirates. En waarom zou je heel saai een paar rondjes vliegen, als je ook een meer bijzondere vorm kunt kiezen? De piloot nam de taak wel serieus, want de kerstboom is zelfs uitgerust met ballen.

De testvlucht die de Airbus A380 boven Duitsland aflegde. © Flightradar

De Airbus A380 is overigens niet het enige vliegtuig dat merkwaardige testvluchten aflegt, Boeing is er ook een kei in. Zo legde een Boeing 787 Dreamliner een paar maanden terug nog een route af in de vorm van een vliegtuig. Voor het milieu wat minder lekker, maar dat testvluchten worden uitgevoerd, is natuurlijk wel heul belangrijk. En dan maakt het niet uit in welke vorm.

Bronnen: Flightradar, Independent

Lees ook: 

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys