Oude pantserwagen krijgt nieuw leven

Naomi Vreeburg

30-08-2016 11:00:18

Tigr

Volgens de Russen is een oude rot in het vak, Tigr, omgetoverd tot een autonoom pareltje. Bekijk het filmpje.

Het Russische gepantserde voertuig Tigr is een oudje. De wagen is al jaren in dienst om soldaten veilig van A naar B te brengen, maar nu krijgt hij een upgrade. De nieuwste versie van het voertuig wordt op afstand bestuurd en is volledig onbemand. Best ironisch voor een wagen die normaal volgestouwd zit met militairen.

Tigr is geüpgraded door VPK LLC, een bedrijf dat nauw samenwerkt met de Russische overheid. De baas van VPK LLC Aleksandr Krasovitski laat aan TASS weten dat het voertuig een automatisch 30-mm kanon heeft en doelwitten in zijn eentje kan identificeren. Om ook daadwerkelijk te schieten, is nog altijd wel een mannetje (m/v) in het controlecentrum nodig.

Een bestaand legervoertuig ombouwen tot een op afstand bestuurbaar exemplaar is niet heul bijzonder. It has been done before. Maar Tigr levert wel een interessant filmpje op:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Popular Science, TASSPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar