Volkswagen onthult elektrische SUV

kijkmagazine

2019-04-15 12:59:03

De nieuwe, volledige elektrische ID. ROOMZZ zal volgende week tijdens de Auto Shanghai voor het eerst te zien zijn.

Anno 2019 kunnen autofabrikanten er niet meer onderuit; elektrische wagens zijn de toekomst. Ook het Duitse bedrijf Volkswagen (VW), dat nog altijd kampt met de gevolgen van de dieselfraude van een aantal jaar geleden, moet eraan geloven. De autofabrikant presenteerde onlangs zijn nieuwste model: de ID. ROOMZZ. De conceptversie van de volledig elektrische SUV wordt komende week op de autoshow Auto Shanghai onthuld.

Lees ook:

Stil, emissie-vrij en autonoom

De ID. ROOMZZ is de tweede elektrische SUV van de Volkswagen ID.-familie. De stille, emissievrije ROOMZZ is uitgerust met twee elektromotoren die volgens de autofabrikant samen goed zijn voor 225 kilowatt (kW). Met het 82 kW accupakket zou de wagen zo’n 450 kilometer kunnen rijden voor de stekker erin moet.

Het kost de elektrische SUV 6,6 seconden om van 0 naar 100 kilometer per uur te razen. © Volkswagen

Naast elektrisch kan de ROOMZZ volgens VW ook volledig autonoom rijden. Voor de switch tussen de ID. Drive-modus (zelf rijden) en de ID. Pilot-modus (autonoom rijden) legt de bestuurder zijn hand vijf seconden op het logo op het stuurwiel. Om optimaal van deze modus te genieten, kunnen de zeven stoelen gedraaid worden zodat de wagen verandert in een soort “lounge op wielen”, aldus het autobedrijf.

De ‘slimme’ wagen kan een maximale snelheid halen van 180 km/u © Volkswagen

Vol elektrisch?

In 2021 moet de volledige elektrische ID. ROOMZZ SUV beschikbaar zijn voor verkoop. Volkswagen liet vorige maand weten de komende tien jaar tot 22 miljoen elektrische auto’s te willen produceren. Of dat gaat lukken, moeten we nog maar afwachten. Afgelopen jaar maakte het bedrijf minder van 50.000 volledig elektrische auto’s. Een ambitieus plan dus.

Bronnen: Volkswagen, Phys.org

Beeld: Volkswagen

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys