Weekend van de Wetenschap 2017

KIJK-redactie

03 October 2017 14:59

Weekend van de wetenschap

[ADVERTORIAL] Alleen tijdens het Weekend van de Wetenschap openen uiteenlopende organisaties hun deuren en kom je op plekken die normaal niet toegankelijk zijn.

Een potje voetballen tegen een robot? Zien hoe een grachtenpand 3D-geprint én gebouwd wordt? Of op een afstand hartfalen meten? Op 7 & 8 oktober kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap bij meer dan 250 locaties door heel Nederland backstage.

Robotica en technologie

Kennismaken met een robot doe je bij TNO, of speel een potje voetbal tegen een robot bij Amsterdam Science Park of TU/Eindhoven. Ook op andere plekken in het land kun je meer leren over robotica. Op de Saxion Technology Day ontdek je hoe technologische toepassingen de wereld blijven innoveren. Je vindt hier meer dan 50 verschillende technologische experimenten en proefjes.

Geschiedenis en psychologie

Hoe ga je om met geld en bezit? En hoe deden mensen dat vroeger? Dit leer je bij het Kasboekje van Nederland. Je kunt ook iets verder terug in de tijd door backstage te gaan bij het Oertijdmuseum te Boxtel. Hier staan op 7 & 8 oktober de dinosaurussen centraal. Of stel vragen aan een echte archeoloog bij Erfgoedcentrum Rozet in Arnhem.

Ruimtevaart, astronauten en sterren

Ontdek de wereld van ruimtevaart en sterrenstelsels bij organisaties als Space Expo, Lofar of bezoek één van de sterrenwachten. Eén van de ambassadeurs van het Weekend van de Wetenschap, André Kuipers, gaat zelf ook op pad. Bekijk hieronder waar je hem kunt vinden.

Het Weekend van de Wetenschap is er voor jong en oud. Het volledige programma kun je vinden op de website.

Beeld: Samuel van Leeuwen


Meer Filmpjes