Zelfsturende auto beschikbaar vóór 2020?

kijkmagazine

13-02-2012 09:00:13

Zelfsturende auto

Er wordt hard gewerkt aan auto’s die zichzelf besturen. Hoe lang duurt het voor we zo’n ding daadwerkelijk kunnen kopen?

Onlangs werd in Rotterdam de Nederlandse kick-off gehouden van de Singularity University. KIJK sprak er met softwarearchitect Brad Templeton over auto’s die door techniek in plaats van door mensen worden bestuurd. Onder andere bij Google is men daar hard mee bezig.

Het uiteindelijke doel van dit soort projecten, aldus Templeton in het bovenstaande filmpje: “Een auto ontwikkelen die veiliger is dan met een menselijke bestuurder. Gelukkig hoeft dat niet heel moeilijk te zijn, want mensen zijn soms beroerde bestuurders.” Daarnaast denkt hij aan elektrische auto’s die zichzelf voorrijden, automatisch opladen en bijtanken.

En wanneer zullen we over dat soort auto’s beschikken? Op 23 juni 2012, om vier uur ’s middags, grapt Templeton. Om daarna te zeggen: “De realiteit is dat je die vraag nooit kunt beantwoorden.” Maar de softwarearchitect durft het wel aan zijn verwachting uit te spreken dat aan het eind van het huidige decennium gewone burgers al in dergelijke wagens zullen rondrijden.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws