Tentoonstelling: Alles elektrisch

Naomi Vreeburg

30 August 2017 10:59

Er is genoeg interessants te zien in de tentoonstelling Alles elektrisch van het Teylers Museum. 

Veel. Dat is een van de omschrijvingen die in je opkomt nadat je de nieuwe tentoonstelling Alles elektrisch in het Teylers Museum hebt bezocht. Hierin is te zien hoe de mens door de jaren heen elektriciteit leerde begrijpen, beheersen en gebruiken. En aangezien bijna alles om ons heen tegenwoordig met een stekker is uitgerust, kan het museum je ook heel wat voorschotelen.

Alles elektrischZoals een klomp barnsteen waarvan ze in de oudheid al wisten dat het vonken afgaf, een donderhuisje (zie foto hiernaast) waarmee werd getoond hoe effectief een bliksemafleider is, en een zogenoemde witkar, een kleine elektrische deelauto uit de jaren zestig.

Ook liet het Teylers Museum, dat graag kunst met wetenschap combineert, speciaal voor de tentoonstelling drie kunstwerken maken die je in andere zalen kunt bewonderen. Tip: neem dit keer wel echt een plattegrondje bij de balie mee…

**** | Teylers Museum, Haarlem | entree volwassene € 12,50 + € 1,- online reserveringskosten | tot en met 7 januari 2018

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Artikelen