Varende avocadopit, Star Wars toaster en slimme fiets

KIJK-redactie

22-09-2016 16:00:47

avocadopit

Een vaartuigje voor de avocadopitten, een broodrooster in Star Wars-thema en een wel heel geavanceerde fiets: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 10/2016.

Avocadoboot

Een klein plastic bootje met een klein plastic badje waarin dat kleine plastic bootje kan drijven. Meer stelt deze uitvinding niet voor. Hoewel. Als je de pit van een opgegeten avocado in dat kleine plastic bootje stopt, laat drijven in het kleine plastic badje en dan elke twee weken het water ververst – dan verandert die kleine avocadopit in een kleine avocadoplant. En als je dat bedenkt en er het naampje AvoSeedo op plakt, haal je 68.000 dollar op via Kickstarter.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Begin je boerderij met www.avoseedo.com.

The Force

Volgens sommigen is ultiem geluk te vinden in innerlijke vrede en reinheid, middels verlichting en zelftranscendentie, of door een macrobiologisch en glutenvrij paleodieet te volgen terwijl je in de yogahouding downward facing dog eindeloos de mantra Om Namah Shivaya zingt. Maar het kan gemakkelijker. In een Star Wars Toaster is namelijk óók ultiem geluk te vinden.

Kost 50 Engelse pond op www.thefowndry.com.

Dynamisch

De Volata is geen fiets met een boordcomputertje erin, maar een computer met een fiets eromheen. De ingebouwde elektronica is namelijk indrukwekkend. Natuurlijk houdt de tweetrapper je prestaties en je hartslag bij,5dynamisch maar hij geeft ook weersvoorspellingen en route-instructies. Daarnaast heeft hij richtingaanwijzers, een 96-decibel-toeter, automatische verlichting en een gps-anti-diefstalsysteem. En – charmant! – dat alles krijgt stroom via een dynamo.

Bestellen via www.volatacycles.com, voor 3499 dollar.

Tekst: Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis