Airlander 10 maakt crash

KIJK-redactie

25-08-2016 12:00:38

Airlander 10

De Airlander 10, met een lengte van 91 meter het grootste luchtvaartuig van de wereld, is gecrasht tijdens een testvlucht.

Het gevaarte zou je het beste kunnen zien als een combinatie van een zeppelin, een vliegtuig en een helikopter. Maar slecht nieuws voor de Airlander 10: hij heeft zijn tweede testvlucht niet ongeschonden doorstaan. Het grootste luchtvaartuig van de wereld raakte gisterochtend een telefoonpaal waarna hij – in slow motion – neerstortte.

Vorige week donderdag maakte het 91 meter lange luchtschip, dat vanwege zijn bijzondere rondingen ook wel de ‘vliegende kont’ wordt genoemd, nog een succesvolle eerste vlucht. In het Britse Cardington Airfield volgde gisterochtend een tweede test, maar deze verliep allesbehalve succesvol. Gelukkig raakte niemand gewond.

‘Traagste crash aller tijden’

Over de precieze schade van het luchtvaartuig is nog niets bekend, maar de cockpit lijkt het er op onderstaand filmpje van BBC slecht vanaf te brengen. De nieuwszender vraagt daarbij gekscherend of dit het traagste vliegtuigongeluk aller tijden is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Naar verwachting verschijnt de niet bijster snelle Airlander 10, die snelheden bereikt tot zo’n 130 kilometer per uur, in 2018 op de markt. Voor een kleine 30 miljoen euro staat het met helium gevulde luchtvaartuig te koop, al zal dit incident de prijs niet bepaald opdrijven…

Bronnen: The Independent, Inverse

Beeld: iStock/Getty ImagesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis