Anti-jatsysteem, Mini Farm en bijzondere klok

KIJK-redactie

21-07-2016 13:00:38

Mini Farm

Een wel heel moeilijk te stelen fiets, een kleine lichtbron voor de thuisteler en een klok die een enkel rondje per dag maakt: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 8/2016.

Foetsie-fietsie

Naar verluidt wordt er dagelijks 311 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. De VanMoof SmartBike gaat dat oplossen. Deze tweewieler heeft namelijk de nieuwste tracking-technologie plus een elektronisch slot. En als de trapmachine tóch wordt gejat, spoort een speciaal team van bike hunters hem op. Lukt dat niet, dan krijg je een vervangend exemplaar (voor 98 euro zoekkosten). Vraagje: wat gaat de politie doen met al die extra tijd?

Site: smartbike.vanmoof.com

Thuisteler

De thuis-agrariër. Wij hadden het fenomeen gemist, maar het is kennelijk een ding. De Mini Farm is immers speciaal op deze doelgroep gericht. Het is een kleine lichtbron voor wie zelf groenten,3thuisteler kruiden en plantjes wil kweken – zonder meteen een hobbykas te hoeven plaatsen. Door instelbare lichtsterkte, lichtkleur en lichtduur helpt deze ‘groene designlamp’ je sla, kruiden en aardbeien te groeien. En je wietplanten, want laten we eerlijk zijn…

Vanaf 129 euro op www.parusplantlight.com

Tofklok

Een totaal nieuwe kijk op tijd. Dat biedt deze Today. Zo beweert althans bedenker Scott Thrift. Volgens ons is het vooral een klok met één grote arm, die half zo snel draait als een reguliere uurwijzer – en dus slechts een enkel rondje per dag maakt. Maar ongeacht of je het een metafysische metamorfose of een geinige gimmick vindt: tof is hij zeker.

Meer ontwerpen op www.thepresent.is

Meer van deze gadgets vind je in KIJK 8/2016. Deze editie kun je hier online bestellen – zonder verzendkosten!

Tekst: Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar