Attractie past snelheid aan jou aan

Naomi Vreeburg

12-04-2017 09:00:55

attractie

Een te hoge hartslag tijdens een ritje in deze achtbaan? Dan reageert de attractie daarop en mindert vaart. Bekijk het filmpje!

Het maakt achtbanen helemaal niet uit dat je eigenlijk te bang bent voor die steile afdaling waar je met een rotsnelheid vanaf gaat; de karretjes zullen het niet rustiger aan doen speciaal voor jou. Maar de Neurotransmitter 3000, een 7 meter 360-graden-schommel, doet dit wel. Hij baseert zijn snelheid op jouw mate van angst.

Hartslag

De Neurotransmitter 3000 is gebouwd door een kunstenaar van eigen bodem: Daniel de Bruin. Wanneer hij plaatsneemt in de attractie zorgen allereerst drie vergrendelsystemen ervoor dat hij goed vast zit. Vervolgens worden er drie sensoren op zijn arm, pols en oor geplaatst die, zo vertelt De Bruin, spierspanning en hartslag meten.

Deze data worden doorgegeven aan een computer die de metingen analyseert. Wanneer de spierspanning en hartslag laag zijn, versnelt de attractie die 1 rondje per seconde kan afleggen. Dit gebeurt wanneer je een hartslag van 80 hebt. Maar vanaf een hartslag van 130 mindert de Neurotransmitter 3000 vaart.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hij heeft overigens wel een handrem voor als hij het ritje beu is. Anders zou het tot in den treure duren; niet gezond lijkt ons zo.

Bronnen: Engadget, New AtlasPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes