Ballon brengt objecten naar je toe

Naomi Vreeburg

12-04-2016 15:30:05

ballon

Deze gigantische bol zuigt dingen op, vervoert ze van A naar B en poept ze dan weer uit.  

Toegegeven: ook wij hebben er weleens van gebaald dat de afstandsbediening niet binnen handbereik lag en we uit onze stoel moesten kruipen om het apparaat te pakken. Deze bol kan daar verandering in brengen. De FreeMotionHandling, zoals de vreemde ballon is genoemd, slokt dingen op om ze vervolgens naar de plaats van bestemming te brengen.

De uit de kluiten gewassen ‘skippybal’ van het Duitse bedrijf Festo heeft een diameter van 137 centimeter en is gevuld met helium. Om de bol is een ring bevestigd, uitgerust met acht rotors die hem van A naar B vliegen. Met zes oplaadbare batterijen houden deze rotors het zo’n 40 minuten vol.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ook is er in de ring een GPS-systeem bevestigd dat hem naar het object in kwestie leidt. Eenmaal aangekomen bij dit object – een afstandsbediening, een flesje water, een ruggenkrabber, noem het maar op – zuigt hij het als het ware naar binnen. Vervolgens brengt de ballon het ding naar iemand die erop zit te wachten.

Het prototype werkt op dit moment alleen nog in een speciale ruimte vol infraroodcamera’s die de ballon kunnen volgen. Maar Festo wil hier verandering in brengen, zodat de FreeMotionHandling op meer plaatsen van dienst kan zijn. Het bedrijf ziet de ballon als handig hulpje, bijvoorbeeld voor op de werkplaats. Doe ons er maar een!

Bronnen: Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis