Boek: Hoe moeilijk kan het zijn?

Naomi Vreeburg

19-11-2016 16:00:58

Hoe moeilijk kan het zijn

Je hebt je vast weleens afgevraagd: waarom hebben ze dit product in hemelsnaam niet anders gemaakt? In Hoe moeilijk kan het zijn? komen deze irritante ontwerpen aan bod.

Hopelijk heb je het nog nooit meegemaakt: midden in de nacht wakker schrikken door een brandmelder die op luide toon laat weten dat zijn batterij bijna leeg is. Geloof ons, heel makkelijk krijg je het alarm niet uit. Op deze en meer frustrerende producten geeft cabaretier en industrieel ontwerper aan de TU Delft Jasper van Kuijk af in Hoe moeilijk kan het zijn?

Humor

Een lastig onderwerp, aangezien niemand zit te wachten op een boek waarin alleen maar fouten worden aangesneden. Gelukkig krijg je door de schrijfstijl van de cabaretier eerder een lach op je gezicht dan een frons in je voorhoofd en – ook belangrijk – biedt hij oplossingen voor de problemen die hem, en misschien ook jou, dagelijks irriteren.

Op deze manier neemt Van Kuijk je met veel humor mee in de complexe wereld van productontwerp, waar gebruikersgemak gek genoeg niet altijd op de eerste plaats lijkt te staan.

Nachtkastje

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken van slechts twee pagina’s waarin steeds een ander product, dienst of item de revue passeert. Door deze beknopte teksten mis je soms de diepgang, maar daarnaast kan Van Kuijk door deze opzet wel meer herkenbare voorbeelden aan bod laten komen.

Al met al een heerlijk boekje dat je in een teug kan uitlezen of af en toe van je nachtkastje kunt pakken.

**** | 224 pagina’s | € 17,50 (paperback)



Podcast KIJK en luister via JUKE







Meer Artikelen

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar