Deze concertzaal is tot in detail nagemaakt met LEGO

Laurien Onderwater

25 July 2017 16:00

concertzaal

Het waanzinnig mooie Elbphilharmoniegebouw in Hamburg is door deze hobbyist met LEGO nagebouwd. 

Er is al meer dan eens een bekend gebouw of voertuig nagemaakt met de Deense kuntstofblokjes. Zo is de elfenburcht Rivendell uit Lord of the Rings nagebouwd en dit enorme schip waar miljoenen LEGO-steentjes aan te pas kwamen. Dus kijk je er inmiddels niet meer van op als er wéér een gebouw met de gekleurde blokjes is gemaakt, toch?

Elbphilharmonie

Nou, wij wel nog steeds toen we deze replica van de nieuwe concertzaal Elbphilharmonie in de Duitste stad Hamburg zagen. Want zeg nou zelf: behoorlijk knap is het wel om dit gebouw na te maken.

Dit is hoe het peperdure gebouw eruitziet:

En dit is de LEGO-versie ervan:

Hobbyist en LEGO liefhebber Florian Müller had 20.000 plastic baksteentjes nodig om het gebouw te maken dat zo’n 25 kilogram weegt. Müller wist elk van de meest bijzondere kenmerken van de concertzaal na te bouwen, waaronder het golvende dak en de beglazing. Ook kan de gevel van de Lego Elbphilharmonie worden verlicht net als in de echte versie.

Müller was, naar eigen zeggen, op zoek naar een gebouw dat nog niet eerder is nagemaakt met LEGO-steentjes. Het mag duidelijk zijn dat hem dat is gelukt.

Bronnen: Brick Monkey, New Atlas

Beeld: ANP

Lees ook:

KIJK 8/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Foto's