Dubbele wasmachine, fancy muis en slim meetlint

KIJK-redactie

25 August 2016 16:00

wasmachine

Een 2-in-1 wasmachine, een muis waarmee je letterlijk alle kanten op kunt en het meetlint waarop we allemaal hebben gewacht: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 9/2016.

1 en 1 was 2

Wat is beter dan één wasmachine? Nee, niet twee wasmachines, maar twee wasmachines in één wasmachine. Deze Haier Duo heeft tweewasmachine 1-1 wastrommels, die zowel tegelijkertijd als onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Bont en wit of wol en katoen kun je zo dus toch ‘samen’ wassen. Je hebt slechts één wateraanvoerpunt nodig, hij draait op energielabel A+++ en je bedient hem met een blits aanraakscherm. De was doen wordt er bijna leuk van. Bijna.

Vanaf 1499 euro, via www.haier.com

Klikstarter

Waarom zou een muis enkel klikken? Deze Z van Swiftpoint kun je ook bedienen door hem zijwaarts te kantelen, te zwenken (voor- en achterkant laten wiebelen, maar het midden op één plek houden) of op te tillen en in de lucht te bewegen. Met die gimmicks en maar liefst vijftig verschillende klikacties zeggen de muismakers ‘the most advanced gaming mouse’ ooit te hebben bedacht – en 180.000 Kickstart-dollars lijken hun gelijk te geven.

Klik met je plebejermuis naar www.kickstarter.com

Meet the Bagel

Meten is weten, dus het werd langzaamaan wel tijd voor een slim meetlint. Gelukkig is er nu de Bagel. Hiermee kun je afstanden opmeten door een laserlampje te laten schijnen,5meetmachine door het apparaat over een oppervlak te rollen of door er een touwtje uit te trekken – én de machine bewaart meteen alle lengtes, breedtes en hoogtes in een handige app. Meten is weten? Weten is willen!

Site: www.bagel-labs.com

Tekst: Rik Peters


Meer Artikelen