Tijdsmachinecamera, videogame-mok, en een opvouwbare escooter

KIJK-redactie

26-05-2017 13:00:34

videogame-mok, escooter

Een camera waarmee je terug in de tijd reist, een opvouwbare escooter, en een videogame-mok die van afbeelding verandert: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 6/2017.

Tijdsbeeld

Met de Time Machine Camera van het Nederlandse Roader reis je terug in de tijd. Het is een bodycam die altijd alles filmt, maar alleen na een drukje op de knop de voorbije 10 secondenopslaat. Zo leg je bijzondere momenten vast zonder steeds je mobiel te zoeken of urenlang door beeldarchieven te ploeteren. Hij kijkt ook in de toekomst: wij voorspellen namelijk dat je héél snel de bijnaam ‘douchebag met bodycam’ krijgt.

Site: www.roader.com

Nintendûh

Het is niet altijd leuk, maar de KIJK-redactie heeft haar gadgetfreelancers contractueel verplicht om ieder old-skool-videogame-hebbeding te bespreken. Zo ook de Game Boy Heat Change Mug: een doodsaaie koffiekop met een afbeelding van een Nintendo Game Boy erop, waarbinnen een screenshot uit Super Mario Land verschijnt zodra er hete drank in de beker wordt geschonken. Zo, dat ook weer gehad.

Kopen kan via www.firebox.com

Ratracer

De Urban eScooter van Archos doet denken aan de naakte molrat. Allebei zo lelijk dat je er bijna knuffelcompassie van krijgt. Bijna. Anyway: deze opvouwbare elektrische scheurmachine haalt 20 kilometer per uur en sjeest maximaal 25 kilometer ver. Hij heeft slechts twee knoppen: één voor gassen en één voor remmen. Geinig ding dus, dat gewoon liefde verdient – maar net als met een naakte molrat wil je er simpelweg niet mee gezien worden.

Ontdek de machine via www.archos.com

Tekst: Rik PetersPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen