Nieuw: gamemuis met ingebouwde ventilator

Laurien Onderwater

29 July 2020 08:59

gamingmuis

Niemand houdt van klamme handpalmen tijdens het werken of gamen. Aan die ellende maakt deze muis een einde.

Gamers opgelet! Ben je helemaal klaar met die zweterige handen die je een slechtere grip op je muis bezorgen? Zephyr lost dit probleem op met een ingebouwd ventilatortje met maar liefst drie standen dat je tengels doet afkoelen. Zo kun jij je weer richten op je spel.

>>> Lees ook: Twaalf computerhelden door de jaren heen <<<

gamingmuis

Specs

Er zijn al vaker muizen op de markt gekomen die gaten bevatten voor een verbeterde luchtstroming. Of gamingmuizen, zoals de Black Element Cyclone, die over een apart ventilatortje beschikken dat lucht over de rug van je hand blaast. Wel verkoelend, niet erg effectief aangezien het de natte handpalmen niet verhelpt. Dat doet de Zephyr-muis met een ingebouwde fan wel. Bovendien zit aan de onderkant van de gamingmuis een knop zodat je de ventilator harder of zachter kunt laten blazen.

Naast de ventilator heeft de Zephyr nog een paar andere functies die je van een gamingmuis mag verwachten. Zo heeft de Pixart 3389-sensor een resolutie van 16.000 DPI, wat het besturen van de muis erg soepel maakt, en er is slechts één knop nodig om te schakelen tussen de kantoor- en de spelmodus.

gamingmuis
De ingebouwde ventilator heeft drie blaasstanden. © Zephyr/Kickstarter

Verder weegt de muis slechts 68 gram wat een stuk lichter is dan de gemiddelde gamingmuis van 120 gram. Tot slot is het ding uitgerust met RGB-ledverlichting. Als dat je als gamer niet over de streep trekt…

De muis staat op de crowdfundingwebsite Kickstarter en heeft zijn doel van 5500 euro al ruimschoots overtroffen.

Bronnen: Kickstarter, New Atlas

Beeld: Zephyr/Kickstarter

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws