Hangslot is niet hittebestendig

André Kesseler

26-04-2016 16:00:13

Hangslot is niet hittebestendig

De ‘onderzoekers’ van de website Lets melt this hebben een nieuwe manier gevonden om een hangslot te verslaan: een gasbrander.

Boeven buiten de deur houden, doe je niet met een hangslotje. Een knip met een betonschaar, een korte behandeling met een haakse slijper of een welgemikte klap met een voorhamer en het tuig wandelt zo naar binnen. Ze zullen dus niet snel kiezen voor de ‘gasbrandermethode’, omdat het niet de meest effectieve manier is om zo’n ding te kraken. Maar wel de spectaculairste.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In de vlam van de brander loopt de temperatuur op tot iets boven de 1000 graden Celsius en het koper waar het slotje van gemaakt is, smelt al bij een snufje meer dan 900 graden. Dus na een paar minuten druipt het ding vanzelf op de grond.

Bron: Lets melt thisPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?