KIJK 11/2019 in de schappen!

Laurien Onderwater

17-10-2019 06:59:58

Haast je naar de winkel (of je deurmat) want de allernieuwste editie van KIJK ligt in de schappen. Met op de cover: de nieuwe troef van de luchtmacht meldt zich.

De F-35 geldt als een technologisch hoogstandje. Maar bij de ontwikkeling van dit peperdure toestel speelden politieke en economische belangen bijna net zo’n grote rol als militaire afwegingen. Er zijn mensen die zich ernstig afvragen of op die manier een vliegtuig kon ontstaan waar we de komende decennia echt iets aan hebben. Je leest erover in KIJK 11/2019.

Verder in dit nummer:

  • Moeten astronomen hun pijlen richten op planeten rond rode dwergen bij de zoektocht naar buitenaards leven?
  • Nederland krijgt eindelijk zijn F-35’s. Tijd voor een gesprek met kolonel Johan van Deventer.
  • Maar liefst 542 inzendingen kwamen binnen voor de dronefotowedstrijd die KIJK samen met Dronewatch en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hield. Bekijk in KIJK 11/2019 de winnende foto’s!
  • Al tientallen jaren zoekt de wetenschap naar dieperliggende verklaringen voor mensen die een einde aan hun leven maken. Zelfs de evolutie zou een rol spelen bij zelfdoding.
  • Steeds minder jongeren spreken écht dialect. Wordt dit stukje cultuurgoed daardoor met uitsterven bedreigd?

KIJK 11/2019 ligt in de winkel tot en met 20 november. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Tech