KIJK Tipt: de A500 Mini

Laurien Onderwater

06-04-2022 09:00:00

Retrogame A500 Mini

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Van toverlantaarn tot YouTube

museum collectie

Foto- en videografie bestaan zo’n twee eeuwen. Deze tentoonstelling neemt je mee op een tijdreis door de ontwikkeling van de beeldvormingstechnieken. Tot en met 30 september te bezoeken in Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht (Drenthe).

Museum Collectie Brands

Retrogamer

A500 mini

Als de wetenschap het over één ding eens is, dan is het dat je nooit genoeg miniversies van oude spelcomputers kunt hebben. Gelukkig is er nu de A500 Mini, een kleine gameconsole gebaseerd op de klassieke Amiga 500 uit 1987. Geleverd met een ouderwetse tweeknoppige muis en een nieuwerwetse achtknoppige gamepad. O ja, én met vijfentwintig voorgeïnstalleerde spelletjes, waaronder Alien Breed 3D, Battle Chess, California Games en Simon the Sorcerer. Zin in.

Surf naar www.retrogames.biz

POP Mouse

POP Mouse

Zie je het knopje boven op deze computermuis? Het cirkeltje net onder het scrollwiel? Ja? Nou, als je daarop klikt, dan verschijnt op je scherm een menu waarmee je snel en makkelijk een emoji kunt kiezen. De draadloze POP Mouse maakt het (als je de juiste Logitechsoftware installeert) nog makkelijker om te chatten met iedereen die geen gruwelijke hekel aan de lachebekjes heeft. Lekker handig.

Klik door naar www.logitech.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 4/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws