KIJK Tipt: bad(b)ass van een koptelefoon

Laurien Onderwater

05-01-2022 09:00:00

Sony

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Sony WH-XB910N

Extra bas. Dat belooft de WH-XB910N van Sony. De zowel draadloos als bedraad te gebruiken koptelefoon is namelijk speciaal bedoeld voor mensen die houden van elektronische kakmuziek. Grapje: elektronische dánsmuziek. Hij versterkt alle basfrequenties, maar zonder in te leveren op de helderheid van vocalen. Ook heeft hij natuurlijk prima noise cancelling, twee ingebouwde microfoons met Precise Voice Pickup Technology, en meer hippe snufjes. Maar hij heeft toch vooral extra bas.

Kost je 200 euro op www.sony.nl

Moonbird

Ademhalen. Wat is het toch moeilijk! Gelukkig is er Moonbird, een tool die je daarbij helpt (én je daardoor helpt ontstressen en slapen). Je houdt het machientje vast in je hand, voelt hoe hij uitzet en inkrimpt, volgt dat patroon met je ademhalingen – en in no time ben je zo rustig als… eh, als iemand die echt heel erg rustig is. Extra pluspunt: het apparaatje valt nauwelijks op tussen de andere naar-adem-hap-gadgets op je nachtkastje.

Site: www.moonbird.life

De meetmaatschappij

Kijkcijfers, Citoscores en stappen: we meten alles. Maar wanneer doen metingen meer kwaad dan goed? Onderzoeker Berend van der Kolk gaat in De meetmaatschappij op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Uitgeverij Atlas Contact

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 1/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws