KIJK Tipt: draagbare ijsblokjesmaker

KIJK-redactie

25 October 2023 09:00

Draagbare machine voor ijsblokjes op rotsen naast water

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een machine die ijsblokjes maakt en overal mee naartoe is te nemen.

Koud kunstje

Draagbare machine voor ijsblokjes op rotsen naast water

Wat de wereld nodig heeft? Meer ijsklontjes! Zoiets moeten de fanatieke kampeerders van Flextail hebben gedacht, want hun Evo Icer biedt precies dat. Het is namelijk een kleine, draagbare, door-batterijen-aangedreven-en-via-USB-op-te-laden ijsblokjesmaker. Handig voor campinggasten, festivalgangers, cocktaildrinkers en goochelaars die graag water veranderen in koude dobbelstenen. Klinkt misschien niche, maar de ijsmachine haalde makkelijk drie ton op via crowdfundwebsite Kickstarter. Cool!

Check de campagne op kickstarter.com

Kleurenklikker

Cobra Pro computermuis van razer met kekke kleuren licht

Je kunt zeggen over de producten van Razer wat je wilt, maar ze hebben wél altijd kekke kleurtjes en lampjes. Neem de nieuwe Cobra Pro. Deze computermuis is voorzien van elf programmeerbare lighting zones met underglow, waaraan je zelf een van de 16,8 miljoen mogelijke tinten en effecten kunt toewijzen. Natuurlijk heeft hij ook customizable controls en onboard memory profiles en hypershift-functionaliteit en blablabla, maar het zijn toch vooral de kekke kleurtjes en lampjes die in het oog springen.

Klik door naar razer.com

Spacefarming: het voedsel van morgen

Poster van de tentoonstelling Spacefarming: het voedsel van morgen

Gemaakt door Next Nature, van 26 september tot en met 23 maart 2024 te zien in het Eindhovense museum Evoluon: een tentoonstelling over het voedsel van de toekomst.

Meer informatie op evoluon.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Logitech

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws