Lasershowrecord gevestigd in Las Vegas

Laurien Onderwater

22-11-2017 08:59:17

lasershow

In Las Vegas is afgelopen weekend een record gevestigd voor de grootste lasershow ter wereld. Honderden lasers kwamen eraan te pas. Bekijk het filmpje!

Met al een paar lasers kun je toffe lichtshows maken. Laat staan 220 lasers. Dat is wat ER productions – een Britse lichtfabrikant – vorig jaar deed in Milaan. Het bedrijf vestigde daarmee een onofficieel record voor grootste lasershow ter wereld. Maar dit jaar overtreft ER Productions zichzelf nog eens, om te vieren dat het bedrijf 10 jaar bestaat, met maar liefst 314 lasers. En waar kun je een dergelijk record nou beter vestigen dan in de stad met enorm veel neonverlichtingen: Las Vegas.

Build a giant wall

Hoewel de gehele show een half uur duurde, waren pas de laatste zeven minuten echt spectaculair: toen stonden alle 314 lasers tegelijkertijd aan, wat een totaal van 1.377 watt aan vermogen opleverde.

Het kostte het team overigens maar liefst 72 uur om de lasershow op te zetten. Al het apparatuur dat nodig was, woog bij elkaar meer dan 12.000 kilo en was bijna 3 miljoen euro waard. Ook lag er voor 11 kilometer aan kabels op de grond.

Bovendien moest er op de locatie een enorme muur van 1500 vierkante meter worden gebouwd, zodat de laserstralen het vliegverkeer van het dichtbij liggende McCarran International Airport niet bereikten. Tja, je moet er wat voor overhebben om een Guinness World Records-erkend record te vestigen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: ER Productions, New Atlas

Beeld: ER Productions

Lees ook: 

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?