Filmpje: laserwapen vernietigt drones

Naomi Vreeburg

22-09-2017 12:59:01

drones

Last van drones in je achtertuin? Lockheed Martin heeft nog wel een ‘apparaatje’ dat uitkomst kan bieden…

De Amerikaanse fabrikant Lockheed Martin bouwt niet alleen vliegtuigen, maar ontwikkelt ook manieren om ze uit de lucht te knallen. Samen met de U.S. Army heeft het bedrijf namelijk een prototype lasersysteem getest dat drones tegen de  grond werkt. En daar zijn natuurlijk beelden van.

ATHENA versus drones

Het prototype waarmee Lockheed Martin op dit moment speelt, is een 30-kilowatt klasse ATHENA (Advanced Test High Energy Asset). Dit lasersysteem wordt aangedreven door een Rolls-Royce turbogenerator.

ATHENA brandt op de White Sands Missile Range in Nieuw-Mexico met de laserstraal het staartvlak van het toestelletje (spanwijdte 3,3 meter) zodat het de controle verliest.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Heilige graal

Waarom Lockheed Martin laserwapens ziet als een heilige graal? Vanwege de snelheid, flexibiliteit en precisie van de systemen. Oh, en een bijkomend voordeel is dat een raket, afhankelijk van het type, al snel tienduizenden tot honderdduizenden euro’s kost en een schot met een laser minder dan een dollar.

Bronnen: New Atlas, Gizmodo

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes