Sterrenkijker, een Legosaurus en een maanlamp

KIJK-redactie

19 December 2019 10:59

legosaurus

Een Dinosaur Fossils Set van LEGO, de Canon EOS Ra en een lunaire lichtshow: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 1/2020.

Sterrenkijker

Mooie nachtplaatjes. Daar is deze EOS Ra van Canon voor gemaakt. De full-frame spiegelloze camera heeft behalve een dertigvoudige vergroting namelijk ook een nieuwe IR-filtermatrix voor de sensor, waarmee hij extra veel H-alfa-licht kan doorlaten, om op die manier de roodachtige kleur van nevels nog beter vast te leggen. Je moet er ongeveer 2500 dollar voor neerleggen (en er de hele nacht voor opblijven), maar dan heb je ze wel: mooie nachtplaatjes.
Site is www.canon.nl.

Legosaurus

Geduld wordt beloond! In 2017 verschenen namelijk al de eerste ontwerpen voor dinosaurus-fossielen-bouwpakketten op LEGO Ideas, een website waar fans van de Deense speelgoedblokjes ideeën voor toekomstige producten mogen pitchen. En nu verschijnt de Dinosaur Fossils Set dan eindelijk: ruim negenhonderd stukjes, om drie botdino’s mee na te bouwen, op een 1:32-schaal. Lang wachten, maar het was de 65 miljoen en bijna drie jaar meer dan waard.
Shop op www.lego.com.

Maanlamp

Een lunaire lichtshow op je kamer? Dat kan met de Moon Lamp van Firebox. Inderdaad: een kek bureaulampje in de vorm van onze natuurlijke satelliet. Volgens de makers is de gadget een realistische replica van ons op één na favoriete hemellichaam – zolang je het oké vindt dat hij niet om de aarde slingert, en dat hij zelf licht geeft en niet de straling van de zon reflecteert natuurlijk.
Bestellen kan op www.firebox.com.

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!


Meer Nieuws