Maker Monday: gemotoriseerde 360-graden-schommel

KIJK-redactie

22-08-2016 09:00:23

360 graden schommel

De gemotoriseerde 360 graden-schommel van Colin Furze.

Elke maandag is het Maker Monday op onze site. Deze keer: een gemotoriseerde schommel die helemaal over de kop gaat – 360 graden rond!

Als kind wilde je ongetwijfeld altijd al zo hoog mogelijk op de schommel. Maar zo hoog als de ons welbekende knutselaar Colin Furze in het onderstaande filmpje kwam je vast niet.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Schommel met paramotor

Aangezien Furze zijn relatie met de buren niet al te erg op de proef wilde stellen, koos hij voor een kleine tweetakt-paramotor in plaats van de pulsejet die hij in eerdere experimenten gebruikte.

De paramotor voldoet echter uitstekend. “Geen idee hoe snel het eruit zag”, zegt Furze. “Maar het voelde veel sneller. Zo snel zelfs dat ik me vooral moest vasthouden om niet de lucht in te worden geslingerd, in plaats van om er niet af te vallen. De concentratie die nodig was om één vinger te bewegen om de motor af te zetten, was een uitdaging op zich!”

Maar, zo geeft hij zelf toe, hij werd er wel een beetje misselijk van.

Furze stond ook in KIJK 6/2016. In de rubriek Makerspace vertelde hij over zijn go-kart, die dankzij een pulsejet-motor 115 kilometer per uur haalt. Je kunt deze editie hier nog bestellen.Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer DIY