Maker Monday: Amazons Alexa wordt pratende vis

Laurien Onderwater

2017-10-23 08:59:24

Alexa

De ‘praatpaal’ van Amazon kan ontzettend handig zijn, maar het design doet een beetje saai aan. Daar heeft deze man wat op bedacht.

Ken je Alexa al? Dat is de personal assistent van Amazon. Ze kan met je praten, muziek voor je afspelen, je boodschappenlijstje bijhouden, noem het maar op. Onlangs werd de Amazon Echo-speaker – met daarin de software van Alexa verwerkt – getoond door Alexander Klöpping in De Wereld Draait Door:

Maar een briljante man, Brian Kane genaamd, heeft Alexa gehackt en gekoppeld aan een… vis! Ken je die ‘wandvissen’ nog die niet al te zuiver zongen als je op een knopje drukte? Die vis heeft nu een flinke upgrade gehad en is zowaar nog handig geworden.

Wanneer Kane de naam ‘Alexa’ uitspreekt, wordt de animatronic vis geactiveerd en beantwoordt ze je vragen, zoals: ‘Wat zijn de weersvoorspellingen?’ Best tof en stiekem een leuker design dan zo’n saaie praatpaal van Amazon!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bron: YouTube: Brian Kane

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys