Maker Monday: Furby raakt bezeten van Alexa

Naomi Vreeburg

2017-12-04 08:59:07

furby

Elke maandag is Maker Monday op onze site. Deze keer: Furby kan met behulp van Amazon Alexa-software je huis ‘besturen’. 

Misschien kreeg jij hem 20 jaar geleden wel voor Sinterklaas: de Furby. Het pratende monstertje is nog altijd populair, ondanks dat hij niet heel veel kan. Daar wilde maker en YouTuber Zack ‘Howchoo’ Levine verandering in brengen. Hij hackte de Furby, haalde zijn ingewanden eruit en ging aan de slag met een Raspberry Pi en Amazon Alexa-software. Nu kan het speelgoed zijn huis ‘besturen’, vertellen wat voor weer het wordt en liedjes zingen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer DIY

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.