Een tof puzzelboek, een selfiecamera en de Rubiks 2.0

Naomi Vreeburg

20 October 2016 13:00

rubiks

Een puzzelboek voor volhouders, een camera die wel heel selfiebewust is en een modernere Rubiks Kubus: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 11/2016

Puzzelboekje

Een boek. Van hout. Met maar vijf pagina’s. En je kunt een bladzijde pas omslaan nadat je een complexe puzzel hebt opgelost. Een puzzel geïnspireerd op het werk van Leonardo da Vinci. Wow. Geassembleerd kost de Codex Silenda maar liefst 150 dollar. En het kunstwerk is uitverkocht – nadat de maker 210.000 dollar binnenhaalde op Kickstarter (terwijl hij eigenlijk maar 30.000 nodig had). Wow.

Lees verder op www.kickstarter.com

Selfiebewust

Er zijn talloze camera’s met kantelbare lcd-schermen, maar de Fujifilm X-A2selfiebewust33 is een van de weinige die gewoon eerlijk zegt waarvoor zo’n draaibeeld dient: selfies maken. De systeemschieter met 24,2 megapixels heeft daar zelfs een nieuwe functie voor bedacht: als het scherm 180 graden beweegt, wordt vanzelf de oogdetectie-autofocus geactiveerd. Die eerlijkheid is goud waard – al blijft de adviesprijs gewoon steken op 649 euro.

Kijk selfie even op www.fujifilm.com

Rubiks 2.0

De Rubik’s Spark geeft een nieuwe draai aan de bekende Rubiks Kubus. De vlakjes op dit speelgoedblok kun1rubiks2nen oplichten, waardoor een hele riedel games mogelijk wordt: probeer met een lichtgevend blokje een knipperend vierkantje te volgen, laat specifieke vakjes een vooraf weergegeven route afleggen, speel Snake met schijnende hokjes, enzovoorts. Vast weer goed voor uren puzzelen, spelen en schelden als een wereldvreemde.

Adviesprijs van 29,99 euro op www.goliathgames.nl

Tekst: Rik Peters


Meer Artikelen