Een slimme fietshelm, een zakcomputer en een toffe auto

KIJK-redactie

17-11-2016 16:00:52

slimme fietshelm

Een fietshelm die je lichaamsfuncties meet en filmt, een kleine Windows 10-pc en een stoere, elektrisch aangedreven bak: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 12/2016

Koppiekoppie

De Sena Smart Cycling Helmet is oprecht een slimme fietshelm: hij heeft Bluetooth 4.1 en Wi-Fi, laat je via een intercom kwebbelen met maximaal vier medecoureurs,2koppiekoppie1 houdt je snelheid en ritme en hartslag bij, filmt elke tocht in QHD- of FHD-kwaliteit, kan worden bediend met knopjes aan de zijkant of een afstandsbediening op je stuur, én vangt de klappen op wanneer je op je muil valt omdat je met al die tierelantijntjes zat te spelen.

Site: www.sena.com

Krasse kar

Volgens Top Gear is de TreZor van Renault een klassiek staaltje “concept car eye candy”. Volgens de fabrikant doet de manier waarop de deur-uit-één-stuk opent denken aan “het deksel van een juwelendoos”. Volgens Autovisie biedt de tweezits elektrisch aangedreven coupé een “spectaculaire blik in de toekomst”. En volgens The Telegraph is de machine “the missing link” tussen de Formule E en elektrische consumentenauto’s. Volgens KIJK is het gewoon een bloedmooie bak.

Meer foto’s op www.renault.nl

In the pocket

3inthepocket2Eerlijk is eerlijk. Dat de Sirius A door de Hollandse knutselclub Ockel wordt gefabriceerd, maakt plaatsing in deze rubriek nét iets makkelijker. Maar een Windows 10-pc op broekzakformaat, met een full HD aanraakscherm van 6 inch, die na een dág crowdfunding ruim 100.000 dollar binnenharkte terwijl de makers hoopten in een máánd een ton te verzamelen – zo’n succesverhaal was hoe dan ook hier beland. Eerlijk is eerlijk.

Wees trots via www.ockelproducts.com

Tekst: Rik PeetersPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen