Filmpje: taart wordt aangesneden door raket

Laurien Onderwater

26-11-2017 10:59:14

taart

Wij houden wel van nutteloze dingen, zoals the useless box. En deze verjaardagskaars die zichzelf dooft en de taart in stukken snijdt zetten we ook op onze verlanglijst.

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een taart met kaarsjes. Maar volgens Mike – de ‘CEO’ van de Useless Duck Company – zijn er twee problemen verbonden aan verjaardagstaarten. Ten eerste verspreid je een hoop ziektekiemen, want onderzoek heeft uitgewezen dat het uitblazen van verjaardagskaarsen de aanwezigheid van bacteriën op de taart verhoogt met 1400 procent.

Het tweede probleem is dat je op je verjaardag zélf aan het werk moet, want je moet de taart aansnijden. Een hoop gedoe (volgens Mike dan). Daarom komt hij met een idee: een verjaardagskaars die zichzelf uitblaast én die je taart in acht stukken snijdt. Ideaal! Toch?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Eh, tja, of de taart er nou erg mooi uitkomt, is een punt van discussie. Maar hey, wel een toffe uitvinding die zelf vrij makkelijk na te maken is.

Bron: Useless Duck Company

Lees ook: ‘Taartkaarsjes uitblazen verhoogt hoeveelheid bacteriën aanzienlijk’

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis