Videoprinter, unieke fiets en koptelefoon zonder speaker

KIJK-redactie

19-01-2017 13:00:08

Een gadget waarmee je filmpjes afdrukt, een limited edition fiets en een bijzondere koptelefoon: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 2/2017.

Videobomb

Met Prynt kun je smartphonevideo’s afdrukken. Soort van. Je klikt het hoesje op je telefoon, schiet een foto en print het plaatje meteen af op een polaroidachtige sticker. Maar het apparaat heeft tijdens het fotograferen ook stiekem een filmpje gemaakt: als je de afdruk scant met je gsm, verschijnt die video op het scherm – waardoor je prentjes ‘tot leven komen’. Een nieuw type verborgen camera dus. Soort van.

Check: www.prynt.co (zonder ‘m’, want da’s hip).

Doortrapt

Het komt de verkeersveiligheid misschien niet meteen ten goede om een elektrische fiets te voorzien van twee hifi-speakers. Zeker wanneer je die recht op de bestuurder mikt (om ‘overlast’ voor ‘omstanders’ te beperken).videoprinter En ook een ingebouwde smartphoneoplader zal verantwoordelijk gedrag niet meteen stimuleren. Aan de andere kant: van deze exclusieve Noordung Angel Edition worden slechts vijftien exemplaren gemaakt. Dus waar hebben we het over?

Wees er snel bij, via www.noordung.com

Ongehoord

Een koptelefoon zonder speaker: dat is de Trekz Titanium van Aftershokz. Dit snuisterijtje blaast geluid je kop binnen met bone conduction of botgeleiding: zogenaamde transducers brouwen een ultrasone geluidsgolfvideoprinter, die via het kaakbeen wordt doorgegeven aan het binnenoor, waardoor popsongs je slakkenhuis bereiken zónder dat het trommelvlies wordt belast. Eerst horen, dan geloven – maar het klinkt alvast goed!

Kijk gerust eens op aftershokz.com

Tekst: Rik PeetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis