Slimme waterfles, kekke VR-bril en een digitale spiegel

KIJK-redactie

22 June 2017 13:00

VR-bril

Een waterfles die je vochtinname op peil houdt, een kekke VR-bril met telefoonhouder en een camera die je look beoordeeld: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 7/2017.

Kijk mij

Gadget, gadget aan de wand, wie is de mooiste van het land? Dát weet de Echo Look van Amazon misschien niet, maar wel of jíj er goed uitziet. Het slimme, langwerpige apparaat met ingebouwde camera maakt full-length-foto’s van je, zodat je jouw outfit van alle kanten kunt bekijken. En dankzij ‘lerende algoritmes’ en ‘advies van modespecialisten’ vertelt Alexa – want zo heet je assistent – je meteen of je look eigenlijk wel door de beugel kan.

Info (en een nieuwe garderobe) vind je op www.amazon.com

VReemd

Een complete virtual reality-ervaring was nog nooit zo eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een 2VR. Dat laatste is een hipster-approved-brilletje met twee lenzen en een telefoonhouder. Open een VR-app op je gsm, klem de beller in de standaard, zet het geheel op je gok en stap een compleet nieuwe wereld binnen. Hopelijk werkt het goed, want de meeste inwoners van déze werkelijkheidzullen je nawijzen en uitlachen.

Check www.stimuli.us voor meer.

Bezopen

De makers van de AquaGenie noemen het the world’s smartest water bottle. Deze kekfles helpt je namelijk bij het halen van je dagelijkse en wekelijkse en maandelijkse hydratatiedoelen. Oftewel: hij zorgt dat je genoeg water drinkt. Hoe? Door met een groen-geel-rood lampje je voortgang weer te geven en door te communiceren met de gezondheidsapps op je smartphone. Een écht slimme waterfles: de wereld is af!

Proost op je drankprobleem, via www.theaquagenie.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Artikelen