WhatsApp introduceert groepsbellen

Naomi Vreeburg

01 August 2018 10:59

WhatsApp

Met de berichtendienst WhatsApp kun je nu met maximaal vier personen tegelijk videobellen.

Heb je een gruwelijke hekel aan groepsapps? Je weet wel: waarin iedereen altijd door elkaar praat en je 188 ongelezen berichten hebt als je 5 minuten niet op je pokkie hebt gekeken? Maak dan je borst maar nat. WhatsApp heeft namelijk sinds kort een nieuwe functie. Gebruikers kunnen voortaan groepsbellen in audio en video in de app.

Lees ook: Zo schep je orde in WhatsApp-groepen

Vier personen

Voor wie het technieuws een beetje volgt, komt dit niet geheel als een verrassing. In mei liet WhatsApp tijdens een conferentie al weten dat groepsbellen eraan zat te komen. En nu is het dus zover.

Voordeel voor de mensen die gek worden van grote chatclubs: je kunt slechts met vier personen tegelijk groepsbellen. In vergelijking: met Skype en Google Hangouts kunnen tot 24 mensen aan een videogesprek deelnemen, met Facebook Messenger tot 50 gebruikers en vanaf de volgende iOS-update wordt het in FaceTime van Apple mogelijk om met een groep tot 32 personen te videobellen.

Beheerder WhatsApp

Om de functie uit te voeren moet je eerst een één-op-één-gesprek starten. Vervolgens kun je – met een knop rechtsboven in de app – nog twee gebruikers toevoegen. Deze krijgen een notificatie om aan het groepsgesprek deel te nemen en kunnen de uitnodiging accepteren of afwijzen.

WhatsApp is overigens druk bezig met de groepsgesprekken. Vorige maand meldden we op de KIJK-site nog over een functie waarbij alleen de beheerder van de groep in staat is berichten naar de rest te sturen. Kan de beheerder dus even zijn ei kwijt, zonder dat zijn chatgenoten door hem heen kakelen.

Bronnen: Bright.nl, Forbes

KIJK 8/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Filmpjes